Wie zijn wij?

Tijdens de corona-lockdown, toen we gedwongen waren om vanuit huis te werken, ontdekten Brandman en Brandman, twee data consultants, een gezamenlijke interesse: het maken van de perfecte kop koffie. Het begon met het vinden van de beste koffiebonen voor onze koffie thuis, Brandman gebruikt het liefst zijn espressomachine of Aeropress, echter heeft Brandman meer een voorkeur voor de Chemex of french press. Wat betreft het soort koffie is er veel overlap en houden beide Brandmannen het meeste van een fruitige, licht gebrande koffie met het liefst een uitgesproken smaak. 

Brandman

&

Brandman

Koffiebranderij?

Op een dag besloot Brandman een koffiebrander aan te schaffen en vond Brandman wel leuk om mee te helpen met het branden van de eerste batch koffie. Nadat we de eerste koffie hadden gebrand en aan de koffiebonen roken, waren we (bijna) verbaasd hoe lekker deze rook en dachten we "Deze koffie kunnen we wel verkopen!" Na het proeven van de koffie wisten we het zeker, Brandman & Brandman gaan een koffiebranderij beginnen. 

Direct-Trade!

Een van de voorwaarden bij het inkopen van onze koffie is altijd dat de koffieboer een eerlijke prijs krijgt voor het product. Om deze reden is alle koffie die wij branden en verkopen direct-trade koffie. Hierbij wordt de koffie door de importeur direct ingekocht bij de boer, zonder tussenpersonen. Hierdoor is het traceerbaar waar de koffie vandaan komt, krijgt de boer een goede prijs en bouwt de importeur een handelsrelatie op voor de lange termijn. Hier profiteert echter niet alleen de boer van, maar uiteindelijk ook de koffiedrinker. Door de goede relatie met de boer kan elk jaar de kwaliteit van de koffie hoog worden gehouden.